Wednesday, March 4, 2009

It's life...indeed....

“Kenapa Nobita dan Doeramon takut datang Malaysia?”


Sebaaabbb…kita ada GIANT…ha..ha…The first time I heard it, I laughed out loud (LOL!)..


Funny ..life is funny sometimes…We fell in love with the wrong person, the opposite of our Mr McDreamy. We also tend to repeat the same mistakes over and over again. The first time, maybe it’s human to err..What about the few other times after that? The bottom line is, as long as it doesn’t hurt us physically, then it’s a mistake tend to be repeated. Betul tak? Kalau setakat sakit hati, makan hati berulam jantung (whatever!).. we still let ourselves into that same situation which, the first time round, we vowed never to let it happens to us again. Tapi kalau dah patah riuk, lebam sana sini…masa tu ‘taubat’ tak buat dah…


Tapi itu lah kehidupan. It adds colours to our lives, right? Tapi apa-apa pun, nak jatuh cinta with the wrong or right person, don’t let yourself be fooled. Diperbodoh-bodohkan la…Sebab bila kita bercinta, semua dah nampak kabur je dah…yg penting si dia happy ..kita pun lega. Masa ni apa yg dia cakap je betul, nasihat orang lain dah tak boleh pakai…Tapi benda alah dlm kepala yang Allah kurniakan takkan nak buat hiasan dalaman je kot? Fikir betul-betul. Kalau kita dah nampak temberang dia dari awal lagi, why wait? Life is too short to be sad or grumpy 24/7.


Ingat lagi pesan my mom, lelaki ni masa bercinta sanggup apa saja. Dah kawin, hmmm…Do I need to elaborate more? Tak payah lah kan..buang masa dan tenaga jari aku menaip je…Yang dah kahwin lama pasti dah nampak perbezaannya (Rampinggkannn..?? – mcm iklan slimming kat TV tu..ahaks)…Kalau belum kawin pun dah bagi kita pening kepala with 1001 mcm alasan and problems, imagine life as his wifey....


Tapi kadang2 Allah SWT menguji hambanya dengan memberi apa yg dihajati. Nak kawin anak Tan Sri? Tup..tup dapat anak Tan Sri…tapi lepas kahwin, kita nyesal pulak sebab kita ni siapalah kalau nak dibandingkan dengan keluarga Tan Sri tu. Daahh.. kena sisih. Dah jodoh…(tapi sebenarnya ujian jugak tu). Sepatutnya tengok latarbelakang agama yg penting. Bila fikir-fikirkan, lebih baik Allah menguji kita dengan kesusahan. Masa tu baru sedar. Dah lama tak membaca Al Quran. Barulah nak solat sunat banyak-banyak. Ada jugak baiknya kan?


So be careful what you wish for….And bak kata boyfriend lama aku si Keanu Reeves tu (haha..dlm mimpi tido siang kat opis tengahari le kot)…If ain’t real, why bother.



1 comment:

IDA said...

MCM KENE COLOURED JE! WAH RAINBOW2 SEH!